Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Kitaplık
»
Kitaplık
»
Dergi Satarak Yardım Derneklerine Toplanan Bağışlar Nereye Gidiyor?
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Dergi Satarak Yardım Derneklerine Toplanan Bağışlar Nereye Gidiyor? (Okunma sayısı 1809 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Temmuz 21, 2012, 05:35:16 ÖÖ »
Hemen her yerde karşımıza çıkan ve özellikle son yıllarda yaygınlaşan dergi satarak yardım derneklerine toplanan bağışlar nereye gidiyor?
Bu sorunun cevabını, Zihinsel Engelliler Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Muhiddin Yılmaz yazdığı “Vampirler” isimli kitapta verdi.
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’yla yardım toplama izninin valiliklere verilmesinin ardından illegal yapılanmaların arttığını belirten Yılmaz, aynı zamanda kanunla birlikte haksız kazanç sağlamak için çok sayıda engelli derneğinin kurulduğunu söyledi.
Yönetiminde engelli ailesi veya engelli bireyi bulunmayan derneklerin vurguna yönelik kurulduğunu ileri süren Yılmaz, sadece Denizli, İzmir, Manisa, Uşak’taki derneklerin yılda 150 milyon lira yardım topladığını söyledi.
Yılmaz, vurgunun en çok nakit yardımlarla yapıldığını iddia etti. Yılmaz, “Her isteyen dernek adına yardım toplayamıyor. Dernek yetki belgesi olması lazım. Belgeyi dernek başkanı veriyor.
Belgeyi alanlar da kendi altında yapılanma kurarak yüzdeyle eleman çalıştırıyor. Yardım toplama elemanı olabilmek için organize yapıya para vermek gerekiyor. Para organizasyon şemasında bölüşülüyor” diye konuştu.
20.07.2012 – Bugün
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
Kitaplık
»
Kitaplık
»