*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakan Löhrmann: Hiçbir Öğrenci Engelli Okuluna Gitmeye Zorlanamaz  (Okunma sayısı 1661 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Okul-Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, ister gerçekten engelli bile olsa hiçbir öğrencinin artık, engelli okulu Förderschule'ye (Sonderschule) gitmeye zorlanamayacağını açıkladı. Almanya'da çok sayıda Türk çocuğun engelli olmadığı halde, “öğrenme zorluğu” gerekçesiyle Förderschule'ye gönderilmesiyle ilgili soruya cevap veren Löhrmann, yasal değişiklik gereği Förderschule'yi ancak tavsiye edebileceklerini, son kararı ise velilerin vereceğini söyledi. Yap

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Okul-Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, ister gerçekten engelli bile olsa hiçbir öğrencinin artık, engelli okulu Förderschule'ye (Sonderschule) gitmeye zorlanamayacağını açıkladı.

Almanya'da çok sayıda Türk çocuğun engelli olmadığı halde, “öğrenme zorluğu” gerekçesiyle Förderschule'ye gönderilmesiyle ilgili soruya cevap veren Löhrmann, yasal değişiklik gereği Förderschule'yi ancak tavsiye edebileceklerini, son kararı ise velilerin vereceğini söyledi.

Yapılan çalışmalar sonucu eyaletteki şehirlerin büyük çoğunluğunda birlikte eğitim için koşulların hazırlandığını bildiren Bakan Löhrmann, ancak bazı küçük yerlerde bu imkanlara sahip olmayan okullar olabileceğini, bu imkanı sunan okul bulunamayabileceğini bildirdi. Bakan, bu imkanın sunulmadığı yerlerle ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

18.12.11 – Cihan