Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
DÜNYA HABERLERİ
»
DÜNYA HABERLERİ
»
Denizlili Doktorlar Mogadişu'daki Yetim ve Engellileri Sağlık Taramasından Geçir
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Denizlili Doktorlar Mogadişu'daki Yetim ve Engellileri Sağlık Taramasından Geçir (Okunma sayısı 1748 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Denizlili Doktorlar Mogadişu'daki Yetim ve Engellileri Sağlık Taramasından Geçir
«
:
Kasım 18, 2011, 03:31:29 ÖS »
Kimse Yok mu Derneği'nin organizasyonuyla Somali'ye gelen Denizlili doktorlar, Mogadişu'daki yetim ve engellileri sağlık taramasından geçirdi.
Denizli Sağlık Derneği üyesi doktor ve sağlık memurlarından oluşan grup, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Mogadişu'daki Hazreti Aişe Yetimhanesi'nde barınan 200 kız çocuğu ile engelliler merkezinden yararlanan 250 kişiyi muayene ederek, ücretsiz ilaç verdi.
Dr. Abdi Canan, engelliler merkezinde yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 gündür Mogadişu'da bulunduklarını ifade ederek, ekiplerinde 5 uzman doktor, 4 aile hekimi ve 3 sağlık memurunun bulunduğunu söyledi.
Daha çok Benadir Hastanesi'nde ve kamplarda çalıştıklarını ifade eden Canan, yetimhanede ve engelliler merkezindeki hastaları da sağlık taramasından geçirdiklerini kaydetti.
Canan, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin de sağlık taramasından geçirildiğini dile getirerek, hastalarda beslenme yetersizliğine bağlı olarak demir ve vitamin eksikliği, alt solunum yolu ve idrar yolu enfeksiyonları ile ishalin sık görüldüğünü anlattı.
Somali Çalışma, Sosyal Güvenlik, Spor ve Gençlik Bakanı Dahir Hasi Gelle de sağlık taraması sırasında engelliler merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
17.11.11 – AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
DÜNYA HABERLERİ
»
DÜNYA HABERLERİ
»