Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
Bedensel Engelli Menşure’nin Zor Çadır Yaşamı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Bedensel Engelli Menşure’nin Zor Çadır Yaşamı (Okunma sayısı 1960 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Bedensel Engelli Menşure’nin Zor Çadır Yaşamı
«
:
Kasım 11, 2011, 05:08:14 ÖÖ »
Van'daki depremde ailesiyle birlikte yaşadığı ev hasar gören bedensel engelli kadın, depremden sonra yaşamaya başladığı çadırda hayata tutunmaya çalışıyor.
Erciş ilçesinde yaşayan bedensel engelli Menşure Durmaz (35), Yunus Emre Anaokulu'nun bahçesinde Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırda annesi, 3 yeğeni ve yengesiyle birlikte yaşamını sürdürüyor. 3 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen, tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Durmaz, çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları felaketin ardından çadırda zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
Havanın soğumasıyla birlikte çadırda yaşamanın güçleştiğini, engelli olunca bunun daha da zor bir hale geldiğini ifade eden Durmaz, ailesinin desteğiyle zorlukları aşmaya çalıştığını belirtti. Durmaz, "Depremde engelli olmak, başkalarına bağlı olmak çok zor. Depremin ardından çadırda zor şartlar altında yaşamaya çalışıyoruz" dedi.
Depremde en büyük kayıplarının enkaz altında kalan ağabeyleri olduğunu belirten Durmaz, yeğenleri 5 yaşındaki Berat, 12 yaşındaki Mine ve 16 yaşındaki Muhammet'in yetim kaldığını söyledi.
Kendisinin engelli aylığı dışında hiçbir gelirlerinin kalmadığını, bakıma muhtaç olduklarını ifade eden Durmaz, evlerini geçindiren ağabeylerinin ölümüyle maddi sıkıntıya düştüklerini belirtti. Durmaz, "Yardım bekliyoruz. İnşallah yardım elini uzatırlar. Allah devletimizi var etsin" dedi.
Ağabeyinin eşi Ayten Durmaz'ın kendisine baktığını, onun da depremde ayağını kırdığını anlatan Durmaz, "Şimdi küçük kız yeğenim bize bakıyor. Hiçbir yerden gelirimiz yok. Yetkililerin sesimize kulak vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Daha rahat hareket edebilmesi için bir de akülü araba isteyen Durmaz, barınacak yer konusunda da yardım beklediklerini kaydetti.
"Eşim Arkadaşlarını Kurtarırken, Kendisi Öldü"
Depremde ayağı kırılan ve çadırda verdikleri yaşam mücadelesini ağlayarak anlatan Durmaz'ın yengesi Ayten Durmaz da (43), eşini kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi.
Eşinin arkadaşlarını enkazdan kurtarırken hayatını kaybettiğini anlatan Durmaz, "Eşimin kurtarmak istediği arkadaşları kurtuldu, kendisi öldü. O ölünce artık evimize bakacak kimse kalmadı. En azından 3 çocuğum ile başımızı sokacak bir yer istiyoruz" dedi.
Anne Dilşah Durmaz da (67), oğlunun arkasından gözyaşı dökerek, engelli kızıyla çadırda yaşamının çok zor olduğunu belirtti.
Deprem de hasar gören evlerinin kira olduğunu, bu eve artık geri dönemeyeceklerini anlatan anne Durmaz, engelli kızı, gelini ve 3 torunu için destek beklediklerini kaydetti.
10.11.11 – AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız