*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: BİSİKLETLİ ÇOCUKLARIN DEHŞET ANLARI  (Okunma sayısı 2455 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
BİSİKLETLİ ÇOCUKLARIN DEHŞET ANLARI
« : Eylül 05, 2010, 03:52:45 ÖS »

Otomobilin bisiklet süren çocuklara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk öldü, 4 çocuk yaralandı.
Bünyan ilçesine bağlı Yeni Süksün Beldesi''nde Ziya Durna yönetimindeki 38 H 1760 plakalı otomobil, bisikletleriyle yolun kenarında gitmekte olan Yunus Emre Dağıstan (13), Hasan Kara (14), Ahmet Özgür Aktaş (13), Ali Eraslan (12) ve Ali Durmaz''a (13) çarptı.
Çarpmanın etkisiyle bisikletinden fırlayarak otomobilin üstüne düşen Yunus Emre Dağıstan olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Hasan Kara, Ahmet Özgür Aktaş ve Ali Eraslan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Hafif yaralanan Ali Durmaz ise ayakta tedavi edildi.
Görgü tanığı Ali Durmaz, otomobilin çok süratli geldiğini ve bisikletlerin hepsine sırayla çarptığını belirterek şunları söyledi:
''''Sabah 5 arkadaş internet kafeye gittik. Bir süre oyun oynadıktan sonra bisikletlerle su deposunun yanına gittik. Burada biraz serinleyip bisikletlerimizle eve dönerken Ziya ağabeyin kullandığı otomobil hepimize çarptı. Otomobilin ilk çarptığı Yunus''u koşup kucağıma aldım ama hareket etmedi.''''
Fayans ustası olan baba Abdurrahman Dağıstan acı haberi İncesu ilçesinde çalıştığı inşaatta aldı. Dağıstan, ''''Oğlum arkadaşlarıyla bisikletle dolaşırken bacanağım Ziya Durna''nın kullandığı otomobil çarpmış. Acım çok büyük. Allah kimseye evlat acısı vermesin'''' dedi.
Çocuklarını kaybeden ve gözyaşı döken baba Abdurrahman Dağıstan ile anne Emel Dağıstan''ı sakinleştirebilmek için komşuları yoğun çaba sarfetti.
Yeni Süksün Belediye Başkanı Mustafa Nevruz, kazanın beldelerinde büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu söyledi.
Kazadan sonra gözaltına alınan Ziya Durna''nın jandarmada verdiği ifadesinde, ''''Çocuklar bisikletleriyle birden önüme çıktı. Ölenin yeğenim olmasına ve diğer çocuklara çok üzülüyorum. Çok vicdan azabı çekiyorum'''' dediği öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.>>>kayserihaber.com.tr