*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: AMERİKA KAYSERİ'YE GİZLİ VALİ ATADI  (Okunma sayısı 2523 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
AMERİKA KAYSERİ'YE GİZLİ VALİ ATADI
« : Eylül 05, 2010, 03:50:26 ÖS »

İşçi Partisi İl Başkanı Ali Özarslan, düzenlediği basın toplantısında, Kayseri’de Amerika tarafından görevlendirilen gizli bir valinin olduğunu ileri sürerek, ülkemizin de iç savaş tehlikesi altında olduğunu belirtti.  ABD Büyükelçiliği’nin Kayseri’den sorumlu kıldığı diplomatı suçladı.
İşçi Partisi İl Başkanı Ali Özarslan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Amerika’nın referandum süreci ile yakından ilgilendiğini belirtti. Açıklamasında, PKK’ya af,  özerklik ve de ardından federasyon için çalışmaların başlatıldığını dile getiren Özarslan, “AKP ile PKK’nın pazarlık yaptığı netlik kazanmıştır.” dedi.
CIA ve Mossad başta olmak üzere bazı istihbarat örgütlerinin, ülkemizde iç savaş çıkacağını yaymaya başladıklarını ifade eden Özarslan, Kayseri’de Amerika tarafından görevlendirilen gizli bir valinin olduğunu ileri sürerek, “Sarah Borenstein isimli kadın Kayseri’de ABD’nin gizli valisi olarak çalışmaya başlamıştır” şeklinde konuştu. Özarslan, “Bütün bu gelişmeler, önce özerklik ve sonrada federasyonun adım adım uygulamaya konduğunu gösteriyor. Alt yapısı döşeniyor. Milli Güvenlik siyaset belgesi değiştiriliyor. Irak’taki istikrarsızlık ülkemiz için bir tehdit olmaktan çıkarılıyor.  Kuzey Irak’ta Bağdat’ı devre dışı bırakarak, Kuzey Irak’taki kukla devlet ile Türkiye petrol başta olmak üzere ticari anlaşmalar yapmaya başladı. Neden Türkiye’dede benzer bir uygulama olmasın fikrini ısıtmaya yönelik. Bu doğrultuda Amerika çok önemli bir adım daha attı. Bunun benzeri Mondros Ateşkes Anlaşması ile öngörülüp, İngilizler tarafından ülkemizde uygulamaya konmuştu. İngiliz Yüksek Komiserlik Sistemi. Şimdide Amerika benzer yöntemle şehirlerimize temsilcilik adı altında gizli valiler atamaktadır. Görevleri de Güneydoğu’da özerklik ve adım adım federasyon için çalışmak. Açıkçada ilan ediyorlar. Yerel siyasetçiler, işadamları ve eğitimcilerle ilişki kurmak. Şu anda İzmir, Kayseri ve Konya’da temsilcilik açılmıştır. Kayseri’deki de ABD’nin gizli valisi olarak çalışmaya başlayan Sarah Borenstein. Ona göre Kayseri’de kaç tane Amerika’lının olduğu önemli değil. Önemli olan doğrudan ABD ile Kayseri arasında ilişki kurmak.” Basın toplantısında AKP Milletvekillerinin Hantepe ile ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Özarslan, “Genelkurmayın açıklamalarına rağmen vekiller, bu konuda yorum yapıyor. Buradan soruyoruz sizin asıl amacınız nedir?” diye konuştu.>>>kayserihaber.com.tr