*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: KAYSERİ EVET DİYOR TEPKİSİ  (Okunma sayısı 1698 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
KAYSERİ EVET DİYOR TEPKİSİ
« : Ağustos 20, 2010, 02:55:49 ÖS »

AK Parti il teşkilatının bastırıp kapı kapı dağıttırdığı “Recep Tayyip Erdoğan geliyor, Kayseri (EVET) diyor” şeklindeki broşürlere vatandaştan tepki geliyor. Dağıtılan broşürlere “Benim referandumda ne diyeceğimi bilmeden kimse ‘Kayseri evet diyor’ diyemez” şeklinde tepki gösteren Mesrure Şahin isimli vatandaş, “Başbakan hakkıyla adam gibi oy alsın” dedi.
Sivas Caddesi Emirgan Parkı karşısındaki bir dairede ikamet eden Mesrure Şahin isimli vatandaş, “AK Parti, Kayseri adına benim adıma konuşamaz ve “evet” diyemez ben kendi şahsımdan mesulüm. Benim referandumda ne diyeceğimi bilmeden ‘Kayseri evet diyor’ diyemez. Ben bu duruma itiraz ediyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Kendisi adına broşür dağıttıran iktidar partisi yetkililerinden bahsederken “Bunların hakkından ancak Allah gelir, millet gelemiyor” diye konuşan Şahin, broşürleri dağıtanları görmediğini ancak, “Emekliye asgari ücretliye 20 TL zam veriyor. Bu broşürleri dağıtanlara ne veriyor acaba onu sormak istiyorum. Milleti rahatsız etmeye hiç gerek yok. Herkes oyunu nereye verecekse gider verir. Emri vaki ile oy toplanılmaz” dedi.
Dağıtılan broşürler için ortaya koyduğu bu tepkinin ardından referandum hakkında da görüşlerini beyan eden Mesrure Şahin kendisinin “HAYIR” oyu vereceğini söyledi. Mevcut hükümetten ve hazırlattığı anayasa değişikliği paketinden memnun olmadığını söyleyen Şahin, “Ben referandumda ‘Hayır’ diyeceğim. Çünkü memnun değilim. Yaptıkları vaatlerin hiç birini gerçekleştirmedikleri için “HAYIR” diyeceğim. Kayseri halkı iyi düşünsün oyunu öyle kullansın. Yapılanları görsün! Hükümetin verdiği vaatler neticelendi mi neticelenmedi mi onu bilip öyle oy kullansınlar. Başbakan seçildiği vakit bana 3 sene verin memleketi düzlüğe çıkartacağım diyordu. Ne yaptı acaba onun cevabını verebiliyor mu? Törörü- yolsuzluğu-yoksulluğu mu bitirdi? Makarna-yağ-kömür dağıtmakla milletten oy almasın. Hakkıyla adam gibi oy alsın! Ben onu istiyorum” diye konuştu.
AKP MİTİNGİNDE SICAK UYARISI
AKP İl Başkanlığı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 21 Ağustos’ta Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağı mitingle ilgili olarak hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Mitinge vatandaşın ilgisini arttırmak için çareler arayan il yönetiminin, sıcak havanın etkisini de azaltmak için miting alanına diğer illerde de uygulanan Spring Sulama Sistemi kuracağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AKP İl Başkanvekili Levent Büyükkeçeci, “Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Meydanı’nda sıcak havadan etkilenmemeleri için bütün tedbirleri alıyoruz.” dedi. Büyükkeçeci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “21 Ağustos’ta Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Demokrasi Mitingi için hazırlıklarımız sürüyor. Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Meydanı’nda sıcak havadan etkilenmemeleri için bütün tedbirleri alıyoruz. Miting meydanına giriş yapacak vatandaşlarımıza şapka dağıtacağız. Ayrıca meydana kurulacak olan özel bir sistem vasıtasıyla bütün miting alanı Spring Sulama Yöntemiyle serinletilerek vatandaşımızın sıcaktan etkilenmemesi sağlanacak. Vatandaş, bahar havasında, çok hoş bir ortamda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı dinleme imkânı bulacak. Uygulanan bu yöntem sayesinde vatandaşlarımızın sıcak nedeniyle mitinge gelememe durumunu da ortadan kaldırmış olacağız. Başbakan Erdoğan’ın önemli mesajlar vereceği Kayseri’deki Demokrasi Mitingi’ne vatandaşlarımızın çok yoğun ilgi göstermelerini bekliyoruz. Miting gününe kadar çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Tüm ilçelerimizin yanı sıra şehrimizin her bölgesinden yoğun bir katılımla Cumhuriyet Meydanı’nı doldurmayı amaçlıyoruz”
BEN, BAKAN TANER YILDIZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın katılacağı mitinge vatandaşları davet etmek için 75 bin sabit telefona kendi sesinden sesli mesaj gönderilmesini sağladı.
AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Levent Büyükkeçeci, yaptığı açıklamada, Bakan Yıldız''ın kendi sesinden mitinge davet mesajını Kayseri''deki on binlerce telefon abonesine ulaştırdıklarını söyledi.
21 Ağustosta Cumhuriyet Meydanı''nda gerçekleştirilecek miting öncesinde çeşitli hazırlıklar yaptıklarını belirten Büyükkeçeci, ''''Kayserili hemşehrilerimizi mitinge davet için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız''ın kendi sesinden oluşan ve 19 saniye süren mitinge davet mesajını Türk Telekom aracılığı ile 75 bin sabit telefon abonesine bıraktık'''' diye konuştu.
Telefonlara Yıldız''ın kendi sesinden gelen mesajda şu ifadeler yer alıyor:  ''''Ben Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan''ın Kayseri Cumhuriyet Meydanı''nda 21 Ağustos Cumartesi günü saat: 16.00''da yapacağı mitinge davet ediyorum.''''>>>kayserihaber.com.tr