AŞK!
Selâmlar! Birazda ben açmak istedim (AŞK’I) şöyle ki; kelime olarak açıklayacağım ve kelimeyi hem düz ve hem de tersten yazacağım ve buyurun bir katkım olsun!
AŞK=KŞA
Şimdi AŞK’I herkes bir şekilde yorumluyor ve inanın çok güzel oluyor ve çok tatlı! Bir de ben düşündüm ve dedim ki; bu AŞK kelimesinin tersinden yorumunu yapsak nasıl olur. İşte şu şekil oluyor ve ancak bu kadarını ben yapabildim size sunuyorum: AŞK=KŞA - yani K harfinin (KE) okunuşunu buldum ve anlamı da şöyle çıktı:
(KE = Gibi mânasındadır. (Arapça teşbih edâtı) Kelimenin başına getirilir.
Meselâ: (Kezâlike: Bunun gibi) * Harfin ve kelimenin sonuna gelirse sen zamiri yerindedir.
Meselâ (Kitâbü-ke: Senin kitabın)
KE = f. Farsçada küçültme edatıdır. Kelimelerin sonlarına gelir.
(Meselâ: "Merdüm: Adam; merdümek: Adamcağız" gibi.)
* * * *
Birde; ŞA'yı (AŞK tan aldığım tersine okunuşundaki, ŞA hecesi olarak bir kelime buldum ve oda şu çıktı:
ŞA - ŞA'= Yıldıramak, parıldamak. * Uzun ve yeynicek olmak.
ŞA - ŞAA= Parlama. Zahirî parlak görünüş. * *(Bir şeyi birbirine katıp karıştırmak.)**
* * * *
Benim en çok dikkatimi çeken de, şu cümlesi oldu: **(Bir şeyi birbirine katıp karıştırmak.)** demek oluyor ki; (KE) den de alıp (ŞA) ile anlamlarından bir cümle kurar isek şunu ben ancak yapabildim en hoş olanı: **''Birbirine katıp karıştıracağız''** buda demek oluyor ki, **(İki Gönül’ü Birbirine Katıp Karıştıracağız)** ve onlarda ÂŞIK olacak ve AŞK'I yaşayacaklar!
* * * *
Selâm ve saygı dolu sevgilerimle, kabul buyurun. Ancak bunu yapabildim ve daha iyisini beklerim tüm gönlümden dileklerimle! Eğer bir nebze olsun beğenildi isem ne mutlu bana, sizlerde kalın sağlıcakla!
Yazar:
Alem-i Sır
dan, sizlere sunulur!