Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SOSYAL SORUMLULUK
»
Gazi'nin Ortaklarından Otistik Çocuklara Eğitim Jesti
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Gazi'nin Ortaklarından Otistik Çocuklara Eğitim Jesti (Okunma sayısı 2364 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Gazi'nin Ortaklarından Otistik Çocuklara Eğitim Jesti
«
:
Aralık 08, 2012, 12:14:07 ÖS »
Menderes'teki çiftliklerini Anadolu Otizm Vakfı'na açan Op. Dr. Selim Amato ve Op. Dr. Salih Mertan, çiftlikte açılacak yaz okulu kapsamında çocukların doğayla baş başa eğitim alabileceğini söyledi.
Güzelbahçe Belediyesi'nden sonra Özel Gazi Hastanesi'nin ortakları Op. Dr. Selim Amato ve Op. Dr. Salih Mertan da Menderes'teki çiftliklerinin kapılarını Anadolu Otizm Vakfı'na açtı. Dr. Amato, Vakıf Başkanı Burhan Özfatura'nın, 500 dönümlük çiftliklerini gördüğünü ve vakfın yaz okulunun bu yörede kurulmasının planlandığını söyledi. Menderes'teki çiftliğinde Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği üyelerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Amato, otistik çocukların çiftliklerinde açılacak yaz okulu kapsamında verilecek eğitimlerini doğayla baş başa sürdürebileceklerini söyledi.
İLK KAYNAK TURNUVADAN
Otistik çocuklara eğitim vermek üzere yola çıkan Anadolu Otizm Vakfı'nın kurulacağı okul için Ege-Koop, Güzelbahçe'de arsa tahsis etmişti. Vakıf, buradaki okul yapılana kadar geçici eğitim verilecek binayı da geçtiğimiz günlerde bulmuştu. Güzelbahçe Belediye Meclisi, Yelki'deki belediye eski binasını otistik çocukların eğitimi için Anadolu Otizm Vakfı'na tahsis etmişti. Geçtiğimiz Mayıs ayında Yeni Asır'ın desteğiyle düzenlenen tavla turnuvası ile ilk kaynağı oluşturan vakıf, Güzelbahçe Belediyesi'nin eski binasında 5 Kasım'da eğitime başlayacak. Vakıf, öğrenci kabulü için başvuruları almaya da başladı. Karar için Güzelbahçe Belediye Meclis üyelerine teşekkür eden Vakıf Başkanı Burhan Özfatura, "Bu karar diğer belediyelere örnek olsun" dedi.
Ege-Koop ve Güzelbahçe Belediyesi'nden sonra Anadolu Otizm Vakfı'na bir destek de Özel Gazi Hastanesi yöneticilerinden geldi. Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Salih Mertan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Op. Dr. Selim Amato, Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği üyelerinin katılımıyla Menderes'in Ataköy bölgesindeki çiftliklerinde bir basın toplantısı düzenledi. Özfatura ve teknik ekibinin geçtiğimiz günlerde, arazilerini gezdiğini anlatan Amato, "Vakıf için maddi ve manevi her türlü desteğe hazırız. Özfatura ve ekibi arazimizi beğendi. Otistik çocukların eğitim göreceği bir yaz okulu kurulması gündemde. Biz kendilerinden hiçbir ücret talep etmiyoruz. Otistik çocuklar burada doğayla baş başa eğitimlerini sürdürebilir" dedi.
Otistik çocuklara eğitim vermek üzere yola çıktıklarını anlatan Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Burhan Özfatura ise İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün kararlarının Başkan Aziz Kocaoğlu'nu da etkileyebildiğini söyleyerek, "Bürokrasiyi aşmakta gerçekten zorluk yaşanıyor. Ben konuyu Aziz Bey'in incelemesi halinde sorunun çözüleceğine inanıyorum" dedi.
Hastane kurmayı planlıyorlardı
Özel Gazi Hastanesi ortaklarından Amato ve Mertan, Menderes'in Ataköy bölgesindeki 500 dönümlük alanda Geriatri ve Ruh Sağlığı Hastanesi kurmayı planlıyordu. İki doktor, hastane planları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geçmeyince, arazilerinde 30 bin ağaçlık erik bahçesi oluşturdu. Tarım yatırımlarının maliyetinin 1.5 trilyonu bulduğunu anlatan Amato, önümüzdeki yıl 400 tona yakın erik toplamayı planladıklarını belirterek, "Biz hastaneciyiz, tesadüfen bu işe girdik. Çiftliğimizde hastane veya bir sağlık merkezi kurmaktan vazgeçmedik" dedi.
Belediyenin kararı örnek olmalı
Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin Yelki'deki eski belediye binasını otistik çocukların eğitimi için Anadolu Otizm Vakfı'na tahsis etmesinden son derece mutluluk duyduklarını vurgulayan Özfatura, "Güzelbahçe Belediyesi eski binası alanında inşaat hala devam ediyor. Biz onlardan 1 istedik, onlar sağolsun 10 verdi. Aralık ayında binanın hizmete gireceğine inanıyorum. Belediyenin bu kararının diğer belediyelere de örnek olmasını isterim" dedi.
27.11.2012 - Yeni Asır
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız