TURŞU SUYUNUN HAZIRLANMASI
Malzemeler ;
Su, Tuz (kaya tuzu ise yıkanır ve temizlenir)
Turşu çeşitlerine göre farklı Turşu Suları hazırlanır. Bunların başlıcaları
% 5'lik
Her 1 litre suda 50 gr Tuz eritilir.
Pratik ölçü; 3 yemek kaşığı tuz 1 litrede eritilir.
% 6'lık
Her 1 litre suda 60 gr Tuz eritilir.
Pratik ölçü; 3 yemek kaşığı + 3 çay kaşığı tuz 1 litrede eritilir.
% 10'luk
Her 1 litre suda 100 gr Tuz eritilir.
Pratik ölçü; 6 yemek kaşığı tuz 1 litrede eritilir.
% 12'lik
Her 1 litre suda 120 gr Tuz eritilir.
Pratik ölçü; 6 yemek kaşığı + 6 çay kaşığıtuz 1 litrede eritilir.