*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Büşra Başbakan İle Reklam Filminde Oynamak İstiyor  (Okunma sayısı 643 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Büşra Başbakan İle Reklam Filminde Oynamak İstiyor
« : Ağustos 19, 2012, 10:54:02 ÖÖ »


Büşra Aydar, hem hayal, hem rüya, hem de gerçek... Neden mi? Beş yıl boyunca Başbakan Erdoğan'ın karşısında şiir okumak için bekledi. Hatta şiir okuduğu günü rüyasında bile gördü. "Bir gün olacak ve ben o şiiri okuyacağım" dedi ve hayali gerçek oldu. İlk şiir kitabı Hor Görme'yi 2005 yılında çıkaran Aydar, Başbakan Erdoğan'ın, Ankara'da 7 bin 746 engellinin memuriyete alınması töreninde yaptığı konuşmanın ardından sahneye çıktı; şiirini okudu ve istekte bulundu. Yıllardır okulu ders sıralarından değil, dışarıdan okuyabilen Aydar, ayakta durarak okumak istediğini söyledi.
 
ANNEM TEŞHİS BABAM TEDAVİ
 
Büşra'nın Başbakan'a sorduğu soru ise onun kişiliğini ortaya koyuyordu: "Her şeye rağmen nasıl bu kadar dik durmayı başarabiliyorsun?" Büşra bu soruyu sanki kendisine sormuştu. Çünkü onun yaşamla mücadelesi çok küçük yaşlara dayanıyor. Aydar hikayesini anlatırken annesinin hamileliğinden başlıyor. "Annemin hamileliği gayet normal geçiyor. Erken doğum teşhisi konuluyor ve sekiz aylıkken dünyaya geliyorum. Doktor annemin karnından beni çıkartırken ters bir hareket yapıyor. Annem bendeki anormalliği dört aylıkken fark ediyor. Gülümseyemediğimi anlayınca görme engelli olabileceğimi düşünüyor. Beni Hacettepe'ye götürüyorlar. Beyin felci olduğum orada ortaya çıkıyor."
 
Çocukken hiç oturamayan Aydar, bu yüzden normal bir okulda okuyamamış. Engellilerin gittiği okulları da kendisi tercih etmemiş. Tabiatı gereği azimli ve asi bir kız olan Büşra, on beş yıl boyunca tekerlekli sandalyeyi bile kabul etmemiş. Okula gidememiş ama on yaşlarında annesinin yardımıyla, bir ay içinde okuma yazmayı öğrenmiş. Daha o yaşlardayken şiir yazmaya başlayan Büşra, ilk şiirini ise on iki yaşında yazmış. Bunu insanlara kendini ispatlamak ve engelli olmasına rağmen bir şeyler başarabildiğini fark ettirmek için yapmış. Şiire olan yeteneği olduğunu keşfeden annesi, Büşra'nın yazdığı şiirleri 2008 yılında kitap haline getirmiş. O bir taraftan gazetelere röportajlar verirken diğer taraftan konferanslara katılıyormuş. Her gittiği yerde hassas olduğu konuyu, yani eğitim durumunu soruyorlarmış. Büşra, o zamanlar on beş yaşında olduğu için hiçbir okul onu kabul etmemiş ve Halk Eğitim Merkezi'ne göndermişler. Burada beş ay eğitim görmüş. Fedakâr annesi kızını bırakmamış ve Büşra yazı yazamadığı için beş ay boyunca onun yazılarını kendisi yazmış. Babası ise annesinden farksız hatta daha büyük fedakârlıklarla yaz kış demeden üç saat dışarıda beklemiş. Büşra babası için şunları söylüyor; "Babam benim için on anneye bedel. O dimdik duran bir dağ gibi. Memur olmasına rağmen benim için geceleri nöbet tutuyor. Annem hayatımda teşhis, babam ise tedavi." Büşra anne ve babasının desteği ile beşinci sınıfı birincilikle bitirmiş. Ortaokulu dışarıdan veren Aydar, liseyi de bitirmek üzere. O, üniversitede hukuk bölümü okumak istiyor.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI BENİMLE ÇOK İLGİLENİYOR
 
Büşra, Başbakan'a şiir okuduğu gün yaşadıklarını şöyle anlatıyor; "Babama kuraya katılmak istiyorum lütfen beni götür" dedim. Çünkü rüyamda Başbakan'a şiir okuduğumu görmüştüm. Ailem şaşırdı; 'O kadar korumanın içinde nasıl olur?' dediler. Gittik. Başbakanımıza çiçek vermek için en önde ben oturuyordum. Onu görür görmez 'Başbakanım!' diye bağırdım" Büşra kürsüye çağırıldığında çok heyecanlanmış. Karşısında Başbakan, bakanlar ve yaklaşık altı bin kişi duruyormuş. Bunun rüyasını gördüğünü söyleyen Aydar, rüyam gerçek oldu diyor ve ekliyor; "Ben Başbakanı çok seviyorum ve ona öyle bir şiir okuyacağım ki tüm Türkiye şaşıracak demiştim. Hiç heyecanlanmadan şiiri okudum ve hemen babama sarıldım, 'Başardım!' diye bir çığlık attım" Başbakan, Büşra'nın ayakta okuma isteğini gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını söyledi ve tüm Türkiye'nin önünde söz verdi. Sağlık Bakanlığı'nın çok ilgilendiğini söyleyen Büşra, bayramdan sonra Sağlık Bakanlığı'ndan gün aldıklarını ve ameliyat için sabırsızlandığını söylüyor. Kendine yeni hedefler koyan Aydar, en büyük hayallerinden birinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile engellileri temsil eden bir reklamda oynamak olduğunu söylüyor. Aydar, ileride Milletvekili olmak istediğini kendinden emin tavırlarıyla dile getiriyor.
 
19.08.2012 – Yeni Şafak