*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kitaplar Araştırma Görevlisi Erçiftçi’nin Sesiyle Konuşuyor!  (Okunma sayısı 1456 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Kitaplar Araştırma Görevlisi Erçiftçi’nin Sesiyle Konuşuyor!



Kitaplar, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Araştırma Görevlisi Aytunç Erçiftçi’nin sesiyle görme engellilerin hayal dünyasını aralıyor. Erçiftçi, seslendirdiği kitapları Boğaziçi Üniversitesi’nin Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı olan GETEM’e bağışlayacak.

Lisans eğitimi sırasında görme engellilere destek olmak amacıyla sesli kitap oluşturma projesinde yer alan Erçifçi, akademisyen olarak sürdürdüğü kariyerinde bireysel olarak kitap seslendirmelerine devam ediyor. Mehmed Uzun’un Yaşlı Rind’in Ölümü, Arthur Schopenhauer’in Bilmek ve İstemek, George Bataille’ın Göğün Mavisi kitaplarını seslendiren Erçiftçi, “Seslendirilen kitap çeşitliliği ne kadar artarsa o kadar faydalı olur” dedi.

Ege Üniversitesi’nin 2013 yılında Konuşan Kitaplar projesinde yer alan Erçitfçi, 2 yıl içerisinde 10 kitap seslendirildiğini ve bunların Milli Kütüphane’ye bağışlandığını belirterek “Bireysel olarak çalışmalara devam ediyorum. Projenin tamamlanmasının ardından görme engelli İlkay Erden beni bireysel çalışma yapmam için cesaretlendirdi. Son olarak George Bataille’ın Göğün Mavisi kitabının seslendirmesini bitirdim, şu an düzenleme aşamasında. Sonrasında Halikarnas Balıkçısı’nın Merhaba Anadolu kitabını seslendirmeyi amaçlıyorum” diye konuştu.

 ‘ELİNİZDEN GELENİ YAPIN ’

Seslendirdiği kitapları Boğaziçi Üniversitesi’nin Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı olan GETEM’e bağışlayacağını aktaran Erçiftçi, yılda 10 kitap seslendirmeyi hedeflediğini kaydetti. Görme engelliler için kitap okumak isteyen kişilerin görme engelliler merkezlerinden veya GETEM’in internet sitesinden detaylı bilgi alabileceğini ifade eden Erçiftçi, şunları söyledi:

 “Her türden kitabın okunabileceğini düşünüyorum. Bir kişinin görme engelli olması onun farklı zevkleri olabileceği ve farklı türden kitaplara ulaşmak isteyeceği gerçeğini değiştirmiyor. Kitap seslendirirken aklımdan ‘değerli, işe yarar bir şey yapıyorum’ düşüncesi geçiyor. Sevdiğim bir işi yapıyorum, kitaplar da hayal gücümüzü geliştiriyor. Ben de katkıda bulunarak çok mutlu oluyorum. Eğer 100 kişi gönüllü olup, zamanından ayırıp yılda 10 kitap seslendirse bu 1000 kitap olur. ‘Bir kitap okusam ne faydası olur’ diye düşünülmemeli. Herkes elinden geleni yapmalı.”

02.11.2015 - Sözcü