*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: OKA 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Toplantısı Yapıldı  (Okunma sayısı 3150 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com


Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı toplantısı yapıldı.

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı. Vali Öz, konuşmasında, yapılacak projelerin öncelikli amaçlarının, dezavantajlı gruplara yönelik küçük ölçekli altyapı ve Mali destek sağlamak olduğunu söyledi. Dezavantajlı grupların, kentsel ve kırsal alanlarda yararlandıkları sosyo-kültürel altyapının geliştirilmesine dikkati çeken Öz, "Projelerimizin öncelikleri, engellilerin toplumun bir parçası olması ve özellikle kamu hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılmasını sağlamak ve kadın, yaşlı ve suça bulaşmış ya da suç riski taşıyan çocuklara yönelik altyapı yatırımlarını artırmak." dedi.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise şunları söyledi: "Bilindiği üzere OKA, 22 Kasım 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile kurulmuş ve faaliyetlerine 2009 yılında başlamıştır.

Ajansın vizyonunu, 'Bölgesinde yerel dinamikleri harekete geçirerek sağlıklı ve sürdürülebilir bir kalkınmanın gerçekleştirilmesinde öncü, ulusal ve uluslararası platformlarda saygın, tanınır ve etkin çalışan bir ajans olmak' olarak belirlenmiş olup buna uygun faaliyetlerini sürdürmektedir. OKA görev alanı olarak belirlenen Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat illerinden oluşmaktadır. TR 83 diye adlandırılan Orta Karadeniz Bölgesinin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda sağlıklı ve sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için gereken plan, program ve araçlar ile faaliyetleri belirleyerek paydaşlarıyla birlikte başarıyla uygulayan, daima iyi ve katılımcı bir yönetişimle gelişen ve bölgesini geliştiren bir Ajans olmayı hedeflemektedir."

Toplamda 8 milyon lira tutarında hibe kaynağın kullandırılmasının hedeflendiğini kaydeden Özen, "Birinci Mali destek programında, dezavantajlı grupların oluşturduğu hedef grupların kentsel ve kırsal alanlarda yararlandıkları mevcut sosyo-kültürel altyapının geliştirilmesidir. Bu programın hibe bütçesi 6 milyon liradır. Program kapsamında proje başına verilecek hibe desteği tutarları asgari 100 bin lira, azami 500 bin lira olacaktır. İkinci Mali destek programında ise engelliler, kadınlar, yaşlılar, Suça bulaşmış ya da suç riski altındaki çocuklar ve gençler, işsiz gençlerin fırsatlara ve kaynaklara eşit erişimini sağlamak yoluyla toplumsal bütünleşmelerinin gerçekleştirilmesi ve yaşam kalitelerinin artırılmasıdır. Bu programın hibe bütçesi 2 milyon liradır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının uygun başvuru sahibi olabileceği program kapsamında proje başına verilecek hibe desteği tutarları asgari 40 bin lira, azami 200 bin lira olacaktır." açıklamalarında bulundu.

12.12.12 – İHA