Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Turşunun Faydaları
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Turşunun Faydaları (Okunma sayısı 2593 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Turşunun Faydaları
«
:
Mart 25, 2016, 07:10:54 ÖS »
Turşunun Faydaları
Turşunun faydaları saymakla bitmiyor. Hangi turşu neye iyi geliyor?
Lahana Turşusu
Lahana turşusu kış aylarının gözdesidir.
Zayıflatıcı özelliği ile bilinen lahana, turşusuyla da ****bolizmanın hizmetinde.
Özellikle turşu suyunu sabahları içtiğinizde kabızlık derdini çözüyor. ****bolizmayı işlettiği için de kilo verdiriyor.
Turşu mideye zarar olarak görülür.
Lahana turşusu ise mide ülserinin dermanı olduğu gibi mide ekşimesinin de ilacı.
Kansere, kalp ve sinir sistemi ile damar tıkanıklıklarına da birebir.
Acı Frenk Biberi Turşusu
cı Frenk biberi kış aylarının müzmin hastalığı olan grip, nezle ve soğuk algınlığına birebirdir.
Prostat kanserini önleyici özelliği bulunan acı biber turşusunu mide rahatsızlığı olanların kesinlikle tüketmemesi gerekiyor.
Acı Frenk biberi ****bolizmayı çalıştırdığı için zayıflamada da yardımcı bir aktör konumunda.
Sarımsak Turşusu
Doğal antibotik özelliği bulunan sarımsak, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolu ve vajinal enfeksiyonları tamamen kurutur.
Cildi tazeleme etkisi olan sarımsak turşusu, kadınların kabusu olan akne oluşumunu da yok eder.
Kan akışını hızlandıran sarımsak turşusunun en önemli faydası ise akciğerlerde oluşan enfeksiyonları yok etmede son derece etkili olmasıdır.
Enerji verdiğini ve yağ yakımını hızlandırdığını da sarımsak turşusunun faydalar listesine ekleyebilirsiniz.
Pancar Turşusu
Alyuvarların oluşmasında rol oynayan Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir.
Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir.
Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur.
Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar.
Böbrek ve safrakesesi temizler.
Kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir.
Kulak ağrısını keser.
Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir.
Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır.
Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısını keser ve iltihaplanmayı durdurur.
Kafa derisine sürülürse kepeğe karşı çok iyi gelir.
Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır.
Kemik zafiyeti olanlara çok fayda verir.
Karaciğer hastalıklarına karşı koruyan özelliği ile tanınır ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.
Turşu Ye Kanser Olma
Turşu bir çok açıdan sağlıklı bir yiyecektir.
Mide ve bağırsak sorunları ve özellikle de hazımsızlık şikayetleri olanlar için sebze ve salatalık gibi yiyeceklerden yapılan turşuyu tüketmelerinde fayda vardır.
Bu besinlerde bulunan yüksek orandaki diyet lifleri, sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını teşvik eder.
Diğer yandan turşu yapımında kullanılan sebzeler genellikle antioksidan bakımından son derece zengin gıdalar oldukları için kanser yapıcılar olarak ta adlandırılan serbest radikaller i yok eden ve dolayısıyla kanseri önleyen özelliklere sahiptirler ve bu kanser önleyici fayda, turşuya da geçmektedir.
Turşu ve turşu suyu magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi insan bedeninin yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli olan mineralleri ve elementleri bünyesinde bolca barındırır.
Doktorların sağlıklı bir yaşam amacıyla günlük ortalama 3-5 porsiyon sebze ve meyve tüketmemizi önerdiklerini hatırlayalım.
Bu durumda bunun bir kısmını en azından turşu tüketerek karşılayabiliriz.
Bağışıklık kuvvetlendirmek için son derece faydalı olan turşu, içerdiği düşük kalori miktarı ile de zayıflama diyetlerinde kullanılmasını tavsiye ettiğimiz bir besindir.
Halk arasında bunama olarak ta bilinen Alzheimer hastalığına bitkisel çözüm amacıyla turşu tüketmeyi doktorlar tavsiye ediyolar.
Turşuda buluan sarımsakta bulunan bir takım flavonidler isimli bitkisel kimyasallar, insanların yaşlılık döneminde alzheimer hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde bertaraf ediyor.
Buna ek olarak reflü ve kabızlık gibi yaygın görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarına da iyi gelen yiyecekler arasında turşu ön plana çıkıyor.
Fermente edilmiş sirke, turşunun ham maddesi olup aynı zamanda sindirim sistemindeki zararlı mikropları kontrol altına alan faydalı bir takım bakterileri ihtiva eder.
Turşunun mayalanma sürecinde üretilen laktik asit, tansiyonu düşürür ve kan dolaşımını teşvik ederek damar açıcı etki gösterir.
Buna ilave olarak şeker hastaları (diyabetliler) için de faydalı bir besin maddesi olarak bilinir.
Turşuda kullanılan sebzeler ve elbette sirke, sindirime iyi gelir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, idrar yolları hastalıklarını tedavi eder, ve bağırsaklarda bakteri oluşumuna mani olur.
Buna mide mikrobu denilen ve ülsere neden olan helikobakter bakterileri de dahildir.
Turşu yapımında kullanılan gerek üzüm sirkesi gerekse elma sirkesi pektin adı verilen ve kalbe iyi gelen bir tür biyolojik madde içermektedir.
Bu madde aslında bir tür enzimdir.Turşunun aşırı tüketiminin bir takım zararları ve yan etkileri de olabilmektedir.
Örnek vermek gerekirse turşunun aşırı tüketimi susuzluk hissi oluşturabilir, görmede bozulma ve osteoporoz a neden olabilir. Turşu yapımında mümkünse kaya tuzu kullanılmasını uzmanlar öneriyorlar.
alıntı
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Turşunun Faydaları