*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tek Parmağını Kullanabilen Vahit Sonay Yazgan 4'üncü Kitabını Çıkartıyor  (Okunma sayısı 1772 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Tek Parmağını Kullanabilen Vahit Sonay Yazgan 4'üncü Kitabını Çıkartıyor



Tüyap Karadeniz 2'nci Kitap Fuarı Samsun'da açıldı. Fuarda en çok ilgiyi ise 4'üncü kitabını çıkarmaya hazırlanan yüzde 100 engelli 42 yaşındaki Vahit Sonay Yazgan görüyor. Günde 3 satır yazan Yazgan'a en büyük desteği ise annesi Bedriye Yazgan veriyor.

TÜYAP Karadeniz 2'nci Kitap Fuarı, Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde dün Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal'in katılımlarıyla düzenlenen törenle açıldı. 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği düzenleneceği belirtildi.

28 Şubat'a kadar açık kalacak olan fuarda en çok ilgiyi ise bir aylıkken beyin felci geçirerek yüzde 100 engelli durumuna gelen, tek parmağıyla günde 3-5 satır yazan Vahit Sonay Yazgan gördü. Vücudunda sadece sol el baş parmağını kullanabilen Vahit Sonay Yazgan, şu ana kadar 'Galatasaray ve Aşk', 'İçimdeki Acı' ve 'Ne var, Ne yok' isimli kitaplarını fuarda açtığı standta sergiliyor. Yazgan kısa bir süre içerisinde ise 4'ncü kitabı olan 'O Ben Değilim Anne'yi çıkartmaya hazırlanıyor.

Oğlunun engellini yazarak mutluluğa çevirdiğini söyleyen Vahit Sonay Yazgan'ın emekli öğretmen annesi Bedriye Yazgan, "Oğlum şu anda yüzde 100 engelli. Ama ilkokul mezunudur. Günlerini doldurabilmek, hayata bağlayabilmek için ne yapabiliriz diye düşündük. Önce resimler çizdi. Daha sonra santranca yöneldi. Santrançta da birincilikleri var. Daha sonra yazı yazmaya başladı. Sol elinin başparmağıyla kitaplarını çıkarttı. Yazarak kendi engellini mutluluğa çeviriyor. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Mutluluğu beraber yaşıyoruz. Günde 3-5 satır yazıyor. Gün içerisinde yaşadığı en etkili olayı o gün kayıt altına alıyor. Daha sonra o yazdıklarını çoğaltıyor. Yazdıklarını paragraf haline getiriyor. Bu aralar yazarken harf hataları yapabiliyor. Harf ve cümle hataları biraz daha çoğaldı. Bundan sonra nereye yöneleceğiz bilmiyorum. Son kitabını da bastırdığımız zaman en mutlu insan o olacak. 4 yılda 1 kitap çıkartabiliyor ortalama. 14-15 senede 4 kitap çıkarabildik" dedi.

25.02.2016 - DHA