Biz de Varız

Kahve Bahane Sohbet şahane => Yemek Tarifleri => Konuyu başlatan: melleseferi - Eylül 13, 2012, 03:29:10 ÖÖ

Başlık: CEVİZLİ ya da FINDIKLI TARATOR
Gönderen: melleseferi - Eylül 13, 2012, 03:29:10 ÖÖ
CEVİZLİ (ya da FINDIKLI) TARATOR

Malzemeler ; 4-6 kişi için

Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak, iyice karıştırılır ve yine ezilir.

Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken, ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır.

Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır. Koyu olursa içine bir parça su katılabilir.

100 gr Ceviz ya da Fındık İçi

2 dilim Ekmek İçi

2 kahve fincanı Zeytinyağ

1,5 kahve fincanı Sirke

2 diş Sarımsak

Tuz

Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır.

Afiyet olsun......